Vardag igen

Då var vi tillbaka in i vardagen igen. Björn hade en semestervecka förra veckan och den bjöd på en hel del sol faktiskt. Vi lyckades klämma in både bad och grillning, en massa utelek och en del besök på öppnaförskolor. Härligt att krama det sista ur sommaren. För nu är det minsan inga sommarvindar ute längre, känns riktigt höstigt i luften vissa dagar. Hoppas på en fin fin sensommar och härliga höstdagar med klar luft och färgade löv. Haha. Drömma får man väl?

Här flyter vardagen på med en snart fyraårig dotter som har känslorna precis under ytan för tillfället. Tar en sekund så brister det. I glädje, tårar och skrik. Får mig inte att längta efter tonåren om man säger så...

Oliver han är en liten filur. Han leker så mycket nu, han och Tuva har riktigt kul ihop här hemma. Borta får han hellst inte vara med i leken, om han inte agerar monster, en roll han ofta blir tilldelad utav Tuva och Neo utan att vara medveten om det. Inte lätt att vara lillebror alltid ;). Han pratar...fortfarande inte. Några fler ord har kommit under sommaren men knappast så att det sprutar ut nya ord, man får vänta länge på dem!

Nästa vecka är sista veckan på Tuvas långa sommarlov, dax för förskola igen. Hon längtar. Vissta stunder under dagen gör jag nästan det jag med. Andra inte. Jag älskar våran vardag, vi är sällan hemma. Enstaka dagar är vi hemma för eller eftermiddag, annars lämnar vi hemmet vid 8-9 och återkommer lagom till middagslagningen. Vi har så kul med fina vänner (för både mamman och barnen) och jag njuter njuter njuter. Ska ta tillvara på det så mycket jag bara kan! Det ÄR jobbigt ibland men det ÄR få förunnat att kunna vara hemma så länge med barnen och den här tiden och möjligheten kommer aldrig aldrig igen. Snart blir det en ny vardag för oss, inget ont i det men det kommer bli annorlunda och jag skulle ljuga om jag sa att det inte kommer kännas konstigt att inte längre få vara den som tillbringar mest tid tillsammans med mina barn. Men det vill jag inte tänka på. Inte riktigt än.
 

Nappfritt och en massa annat!

Dags att uppdatera bloggen lite tror jag allt. Det har hänt en del sen jag skrev sist. Björn har hunnit jobba i två veckor och på måndag påbörjar han en semestervecka som blir den sista i år. Vi har badat på badhus (och liver bajsade i vattnet så det fick stänga av poolen resten av dagen. Pinsamt! Och jo, han hade sn där badbyxa på sig som ska hålla inne sånt. Han har i storlek 74/80 och trots det sluter de inte helt tätt).
Vi har grillat med vänner, firat Junie 1år, lekt på massa lekplatser, varit på öppnaförskolor, träffat vänner och hälsat hej och välkommen till en liten nyfödd bebis samt ätit glass med polare i parken:

Största händelsen i våran familj är dock att Oliver slutade med nappen tidigare i veckan. Stora killen! Vi har velat lite fram och tillbaka under sommaren om hur vi skulle göra. Skulle vi ta bort den nu under sommaren eller vänta till jul eller till nästa sommar? Anledningen att vi alls funderade över det är att han börjat få sk nappbett. Tuva fick stort nappbett och nu började Oliver få samma. Tuvas har gått tillbaka mycket under året hon varit utan napp men dock inte helt. Så vi funderade på att ta Olivers napp tidigare just för att han inte skulle få ett lika stort. Men vi tog aldrig tag i det under Björns semester, vi kom aldrig fram till hur vi skulle göra. Tuva var så stor (2,5år) att hon självmant lämnade napparna till trollbebisarna i skogen och sen fick en sparkcykel som tack av dem. Oliver skulle inte förstå något sådant i dagsläget.
Men så en kväll nu tidigare i veckan så ville han inte ha nappen vid en nattning. Det verkade som om den smakade illa. Och istället för att skrika sig hes efter en ny napp så... somnade han. Bara sådär. Och så har det fortsatt. Efter den kvällen tog vi bort alla nappar och han har inte fått en den dess.
 
För tillfället älskar han alla bilar med sirener och han leker massor med den typen av fordon på öppnaförskolor. Hemma hade vi inga alls. Vi äger knappt några bilar alls faktiskt. Så i "du-har-varit-duktig-och-slutat-med-nappen-present" fick han en stor brandbil med utfällbar stege, slang man kan pumpa riktigt vatten med och det bästa av allt, sirener och blinkande blåljus! Det ni, det är minsan en liten Olivers bästaste sak just nu. Han älskar den bilen!!
 
Till något helt annat. Igår åt jag nått av det godaste som finns, färska Hjälmarkräftor(!!) och vitlöksbröd tillsammans med Elin, Sanna och Karin. Sååå gott. Det smaskades och surplades en massa. Mmmm Mmmm så gott! Längtar redan till nästa år haha.
 
Idag tillbringade vi hela dagen ute. Först förmiddagslek och lunch (iform av gårdagens lasagne) utanför Elin och Fredrik. Eftermiddagen tillbringade vi sen vid plaskis. Där badades det lite och lektes mycket. Oliver badade en gång med badbyxor och en gång med alla kläder på. Han uppskattade det förstnämnda lite mer. Vi också. Tur att det gick så bra, det stod en man nära som fiskade upp honom innan Björn eller jag hann dit. Dagens ros åt den mannen!
Vi åt middag och lekte lite mer innan vi cyklade hem och stoppade trötta barn i säng. En mycket härlig dag :).
 
Nu ska jag se om Björn tänker sova för natten eller om han vill vakna till lite och hålla mig sällskap i soffan ;).
 
 

RSS 2.0